آموزش نوشتن پروپوزال مهندسی پزشکی

آموزش نوشتن پروپوزال مهندسی پزشکی

آموزش نوشتن پروپوزال مهندسی پزشکی

نوشتن پروپوزال مهندسی پزشکی

نگارش پایان‌نامه یا انجام رساله دکتری و همچنین پروپوزال‌نویسی که مقدمه آن‌هاست، معمولا دغدغه اصلی دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری است. نوشتن پروپوزال مهندسی پزشکی نیز از امور مهم و حساس برای دانشجویان این رشته است.آنچه مسلم است، دانشجویان برای عبور موفق از این مرحله باید از اصول استاندارد نگارش پروپوزالی قوی آگاهی کامل و دقیق داشته باشند و همه قواعد و شیوه‌هایش را رعایت کنند. نگارش پروپوزال مهندسی پزشکی چندان سخت و پیچیده نیست، اما مستلزم مطالعات دقیق و کسب اطلاعات کامل در این باره است. نوشتن پروپوزال قوی لازمه تایید و پذیرش آن از سوی هیات داوران دانشگاه و آغاز پروسه نوشتن پایان نامه یا رساله دکتری است.

مهندسی پزشکی رشته‌ای جذاب و کاربردی است که گرایش‌های تخصصی گوناگونی دارد؛ مثلا گرایش بیومکانیک، بیوالکترنیک، بیومتریال، مهندسی بافت، رباتیک پزشکی، توانبخشی و مهندسی ورزش و… به همین دلیل این رشته مباحث بسیار گسترده و متنوعی را شامل می‌شود و لازم است منابع علمی و تخصصی مختلف داخلی و خارجی را برای آغاز پژوهش درباره آن‌ها مطالعه و بررسی کرد.

انتخاب موضوع

اولین و مهمترین مرحله در پروپوزال‌نویسی را می‌توان انتخاب موضوع دانست؛ اما برای انتخاب موضوعی مناسب و قابل قبول رعایت برخی نکات بسیار مهم و ضروری است که در این قسمت آن‌ها را مرور می‌کنیم. این نکات مهم عبارت‌اند از:

  • موضوعی انتخاب کنید که جدید و به‌روز باشد، زیرا در صورت تکراری بودن موضوع، پروپوزال‌تان از طرف هیات داوران به سرعت رد خواهد شد.
  • موضوعی جذاب پیدا کنید که علاقه و اشتیاق لازم برای مطالعات مستمر و طولانی در مورد آن داشته باشید و در نیمه راه خسته و دلزده نشوید.
  • موضوعی انتخاب کنید که ارزشمند و کاربردی باشد؛ یعنی به برطرف کردن دغدغه‌ای یا حل مسئله‌ای در جامعه کمک کند.
  • موضوع مد نظر شما باید منابع معتبر کافی برای تحقیقات گسترده را داشته باشد و این منابع قابل دسترسی باشد.
  • موضوعی برگزینید که منطقی باشد و رویاپردازی نکنید.
  • موضوع شما نباید بسیار دشوار یا خیلی پیچیده باشد، به طوری که از عهده انجام دادن پژوهش همه‌جانبه و جامع درباره آن برنیایید.
مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :  جست‌ و جو در منابع پژوهش | جست‌وجو در منابع و تدوین پیشینه پژوهش

نوشتن پروپوزال مهندسی پزشکی

به‌یقین حفظ ساختار استاندارد و منظم پیش‌شرط ارتقای کیفیت پروپوزال شماست، پس لازم است شیوه‌نامه نگارش پروپوزال درست و قابل پذیرش را یاد بگیرید و همه نکات آن را با دقت و کامل رعایت کنید. برای یادآوری بیشتر عنوان بخش‌های پروپوزال را نام می‌بریم که عبارت‌اند از:

مقدمه، طرح مسئله، ابزار و منابع گردآوری و تحلیل اطلاعات، پیشینه تحقیق، اهداف تحقیق، پرسش­های تحقیق، فرضیات تحقیق، روش تحقیق، نتیجه­گیری و فهرست منابع.

اما هر بخش از پروپوزال نیز اصول و قوانین تعریف‌شده‌ای دارد که رعایت‌شان ضروری است و ما در مطلب زیر به همه این قواعد و اصول پرداخته‌ایم

مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :   آموزش نوشتن پروپوزال رشته پزشکی

نکات مهم در نوشتن پروپوزال مهندسی پزشکی

همان‌طور که توضیح دادیم، برای نگارش پروپوزال رشته مهندسی پزشکی باید به همه جزئیات و نکات دقت کنید چراکه رعایت همه آن‌ها از نظر هیات داوران دانشگاه الزامی است. در این بخش چند نکته بسیار مهم را یادآوری می‌کنیم:

  • همه مراحل کار را صرفا با نظر و تایید استاد راهنمای‌تان طی کنید و حتما او را در جریان همه امور حتی جزئی‌ترین‌شان قرار دهید.
  • مشورت کردن با استادان و متخصصان، همکلاسی‌ها و پژوهشگران باتجربه را فراموش نکنید و از تجربیات آن‌ها استفاده کنید.
  • به طور حتم، با گسترش دامنه مطالعات شما می‌توانید موضوع بهتری برای پروژه‌تان انتخاب کنید. در این مسیر از جستجو در سایت‌های خارجی غافل نشوید.
  • انتخاب عنوان مناسب برای پروژه‌تان نقش مهمی در جلب توجه هیات داوران دانشگاه و مخاطبان‌تان خواهد داشت؛ پس برای انتخاب عنوان درست و جذاب وقت بگذارید و با استادان‌تان به‌ویژه استاد راهنمای‌تان مشورت کنید.
  • با تحقیقات دقیق و همه‌جانبه حتما مطمئن شوید که موضوع منتخب شما تکراری نیست، زیرا تکراری بودن موضوع پایان‌نامه یا رساله‌تان خط قرمز داوران است و بلافاصله پروپوزال شما را ریجکت خواهند کرد.
  • قبل از نوشتن پروپوزال باید از روال اداری دانشگاه‌تان در این زمینه آگاه شوید و طبق آن پیش بروید، بنابراین ابتدا به واحد آموزش دانشکده‌تان مراجعه کنید و دستورالعمل‌های آن‌ها را بگیرید و به دقت مطالعه کنید.
  • پروپوزال خود را کوتاه و خلاصه، اما بسیار روان، گویا، کامل و دقیق بنویسید.
مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :  انجام پایان‌ نامه اصفهان | انجام پایان‌ نامه دکتری کارشناسی ارشد رساله دکترا در اصفهان

فرآیند تحویل پروپوزال

پس از نوشتن پروپوزال مهندسی پزشکی و البته بعد از این‌که استاد راهنمای‌تان آن را کاملا تایید کرد، باید آن را به واحد آموزش دانشگاه خود تحویل دهید. دقت کنید فرم‌هایی را که به طور معمول در پروسه اداری به شما داده می‌شود، حتما پر کنید و امضاهای لازم را از استادان و مشاوران خود بگیرید. وقتی همه این امور را به پایان رساندید و پروپوزال تاییدشده و فرم‌های امضاشده را به واحد آموزش تحویل دادید، باید چند روز منتظر اعلام تایید دانشگاه بمانید و سپس آماده انجام پایان‌نامه یا انجام رساله دکتری خود باشید.

برای انجام پایان نامه و انجام پایان نامه ارشد و دکترا کافیست با ما تماس بگیرید و از خدمات متنوع ما در انجام پایان نامه برخوردار شوید…
تلفن های مشاوره و تماس مشاوره در انجام پایان نامه :
09353132500 و 09199631325 می باشد. ( انجام پایان نامه ارزان )

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *