آموزش نوشتن پروپوزال رشته دندانپزشکی

آموزش نوشتن پروپوزال رشته دندانپزشکی

آموزش نوشتن پروپوزال رشته دندانپزشکی

نکته قبل از شروع

در فرآیند انجام پایان نامه کارشناسی ارشد یا نگارش رساله دکتری مرحله مهمی وجود دارد که مقدمه این امور است؛ مرحله پروپوزال‌نویسی. به همین ترتیب نوشتن پروپوزال رشته دندانپزشکی از اهمیت خاصی برای دانشجویان این رشته برخوردار است که داشتن دانش و مهارت کافی برای انجام دادن آن ضروری است. دانشجویان باید اصول، نکات و قواعد نگارش پروپوزال استاندارد و قوی را یاد بگیرند و به طور دقیق آن‌ها را رعایت کنند، زیرا عبور موفق از این مرحله شرط ورود به مرحله انجام پایان نامه یا رساله دکتری است.

همه می‌دانیم رشته دندانپزشکی از رشته­‌های پرطرفدار و دشواری است که در ارتقای سلامت مردم جامعه نقش مهمی دارد. همچنین این رشته تحصیلی کاربردی دروس مختلف و گسترده‌ای دارد و دانشجویان رشته دندانپزشکی با حوزه مطالعاتی وسیعی برای پژوهش‌های تخصصی سروکار خواهند داشت. به همین دلیل لازمه نگارش پروپوزال رشته دندانپزشکی قوی و قابل قبول تخصیص زمان بیشتر و مطالعات همه‌جانبه و دقیق‌تر است.

انتخاب موضوع

پروسه نگارش پروپوزال رشته دندانپزشکی با انتخاب موضوع مناسب آغاز می‌شود. موضوع مناسب یعنی موضوعی که علاوه بر جذاب و کاربردی بودن باید نو باشد، چراکه تکراری بودن موضوع پژوهش خط قرمز هیات داوران دانشگاه است و آن‌ها بلافاصله پروپوزال شما را رد خواهند کرد. پس در این مورد بسیار حساس و با دقت عمل کنید.

از دیگر فاکتورهای بسیار مهم انتخاب موضوع پروپوزال علاقه‌مندی به حوزه مطالعاتی آن موضوع است، چون اگر شما به موضوع منتخب‌تان علاقه نداشته باشید، به احتمال زیاد از نیمه‌های راه و با برخوردن به چالش‌ها و مسائل سخت و پیچیده خسته و دلسرد خواهید شد. بدیهی است که علاقه داشتن به هر موضوعی موتور محرکه‌ای قوی برای عبور موفق و سریع از سدهای مسیر پژوهش درباره آن موضوع است. نکته بعدی، جامع، معتبر و دقیق بودن پژوهش شماست؛ بنابراین ابتدا تحقیق کنید که منابع موثق و معتبر کافی درباره موضوع شما در دسترس باشد تا با استناد به آن‌ها بر اعتبار و ارزش تحقیقات‌تان بیفزایید.

مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :  چاپ مقاله در مجلات JCR | هزینه چاپ مقاله در مجلات JCR

یادآوری می‌کنیم که در سایت ما مطالب کاربردی فراوانی درباره انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و نگارش رساله دکتری و نوشتن آثار علمی مختلف و موضوعات پیرامون آن‌ها منتشر شده است؛ برای مثال مطلب زیر به شما کمک خواهد کرد موضوع بهتری برای پایان‌نامه‌تان پیدا کنید. پ

تعیین عنوان

مرحله بعدی نگارش پروپوزال پس از انتخاب کردن موضوع پژوهش‌تان، تعیین عنوان مناسب است، چراکه شما می‌توانید با انتخابی درست و هوشمندانه توجه بسیاری را به موضوع پایان نامه یا رساله خود جلب کنید. سعی کنید عنوانی تعیین کنید که هم جذاب و زیبا باشد، هم گویا و کامل و هم دقیق و قابل استناد. با خلاقیت بیشتر در تعیین عنوان اثرتان می‌توانید حوزه پژوهشی‌تان را نمایان کنید یا مثلا جامعه مورد پژوهش‌تان را مشخص سازید. همچنین شاید بتوانید با تمرکز و جستجوی بیشتر در واژگان و چینش آن‌ها جزئیات بیشتری درباره موضوع تحقیقات‌تان در عنوان پروپوزال خود به نمایش بگذارید؛ برای مثال شاید بتوانید به روش تحقیق‌تان نیز اشاره کنید.

نوشتن پروپوزال رشته دندانپزشکی

پروپوزال استاندارد همانند سایر قالب‌های نوشتاری ساختار مشخص و تعریف‌شده‌ای دارد و به چندین بخش تقسیم می‌شود و به همان ترتیب، نوشتن هر بخش آن نیز قواعد و اصول معینی دارد. بخش‌های مختلف پروپوزال استاندارد عبارت‌اند از:

مقدمه، طرح مسئله، ابزار و منابع گردآوری و تحلیل اطلاعات، پیشینه تحقیق، اهداف تحقیق، پرسش­‌های تحقیق، فرضیات تحقیق، روش تحقیق، نتیجه‌­گیری و فهرست منابع.

مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :  پروپوزال چیست و چگونه نوشته می شود؟

دقت کنید که برای زیبایی مقدمه پروپوزال‌تان اهمیت ویژه‌ای قائل شوید، چون جذابیت آن در جلب توجه هیات داوران نقش بسزایی دارد. در مقدمه به صورتی روان، گویا و شفاف درباره موضوع پژوهش خود توضیح دهید. سپس به دلایل انتخاب موضوع پژوهش‌تان در بخش طرح مسئله بپردازید تا هیات داوران اهداف شما را از انتخاب موضوع‌تان به‌روشنی دریابند. از ذکر دقیق منابع علمی معتبر پژوهش‌تان غافل نشوید و به طور کامل آن‌ها را معرفی کنید.

گفتنی است برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نوشتن پایان‌نامه رشته دندانپزشکی و قوانین و روش آن می‌توانید مطلب زیر را در سایت ما مطالعه کنید:

 

نکات مهم در نگارش پروپوزال رشته دندانپزشکی

همان‌طور که بیان کردیم، پروپوزال‌نویسی اهمیت ویژه‌ای دارد، بر همین اساس لازم است شما تک‌تک قوانین و اصول آن را رعایت کنید. بد نیست در این بخش تعدادی از نکات مهم و کاربردی برای نگارش پروپوزال را مرور کنیم:

  1. از مشاوره با استاد راهنمای خود در تمام مراحل نوشتن پروپوزال‌تان غفلت نورزید؛ نظر استاد راهنمای‌تان را در اولویت قرار دهید، به همه نکته‌های ریز و درشت، تذکرات مختلف و اشکالاتی که از شما می‌گیرند، دقیق توجه کنید و به توصیه‌هایش به طور کامل عمل کنید.
  2. استفاده از تجربیات دیگران را دستکم نگیرید؛ مثلا از تجربه‌های دانشجویانی که سال‌های قبل پروپوزالی موفق نوشته‌اند و نمره پایان‌نامه‌شان عالی شده، یا از تجارب استادان خبره و افراد متخصص و مشاوران حرفه‌ای دیگر بهره ببرید.
  3. موضوعی مناسب و جالب توجه انتخاب کنید و برای این امر وقت کافی اختصاص دهید.
  4. به انتخاب عنوانی زیبا و جذاب برای اثرتان اهمیت دهید، زیرا اگر بعدا از عنوان‌تان راضی نبودید و پشیمان شدید، نمی‌توانید تغییرش دهید. معمولا تغییر عنوان اثر پس از تایید پروپوزال امکان‌پذیر نیست.
  5. روال اداری نوشتن پروپوزال و تحویل آن به دانشگاه را پرس‌وجو کنید و شیوه‌نامه این کار را از واحد آموزش دانشکده‌تان بپرسید و دستورالعمل‌های آن را با دقت و کامل اجرا کنید.
مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :   آموزش نوشتن پروپوزال رشته پزشکی

 

فرآیند تحویل پروپوزال

گفتیم رعایت روال اداری نگارش پروپوزال و تحویل آن به دانشگاه الزامی است، بنابراین بعد از پایان نگارش پروپوزال رشته دندانپزشکی و تایید آن توسط استاد راهنما طبق روال اداری پیش بروید. بر اساس روال اداری رایج احتمالا باید تعدادی فرم پر کنید یا از برخی استادان دانشگاه امضا بگیرید و در نهایت مدارک و اسناد امضاشده و پروپوزال‌تان را به واحد آموزش دانشکده‌تان تحویل دهید. به طور معمول طی چند روز خبر تایید شدن یا نشدن پروپوزال شما اعلام می‌شود که در صورت تایید آن، مراحل اصلی انجام پایان‌نامه یا رساله دکتری را باید آغاز کنید.

برای انجام پایان نامه و انجام پایان نامه ارشد و دکترا کافیست با ما تماس بگیرید و از خدمات متنوع ما در انجام پایان نامه برخوردار شوید…
تلفن های مشاوره و تماس مشاوره در انجام پایان نامه :
09353132500 و 09199631325 می باشد. ( انجام پایان نامه ارزان )

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *