نوشتن پایان ‌نامه ارشد دکتری | انجام پایان ‌نامه ارشد دکتری دکترا

نوشتن پایان ‌نامه ارشد دکتری | انجام پایان ‌نامه ارشد دکتری دکترا

انجام پایان ‌نامه یا همان نوشتن پایان‌ نامه مرحله‌ای از مراحل تحصیلی در مقاطع ارشد و دکتری می‌باشد. دانشجویان ارشد و دکتری در آخرین مرحله از تحصیل خود در دانشگاه اقدام به انتخاب واحد درس پایان‌نامه می‌نمایند. در این بخش سعی داریم تا مراحل نوشتن پایان ‌نامه ارشد و دکتری را به‌طور کلی به سمع و نظر برسانیم.

نوشتن پایان‌ نامه ارشد و دکتری انجام تمامی مراحل آن از ملزومات اصلی در اخذ مدرک در این مقاطع می‌باشد. اصولاً در اکثر دانشگاه‌های کشور انجام پایان ‌نامه شش واحد درسی می‌باشد. البته در برخی دانشگاه ها که به صورت آموزش محور است دانشجو به جای پایان نامه واحد پاس می کند.

مراحل مورد نیاز پیش از انجام پایان ‌نامه 

دانشجویان پیش از انتخاب واحد پایان ‌نامه خود (حدوداً دو الی سه ماه قبل‌تر) باید نسبت به انتخاب استاد راهنما اقدام نمایند. در برخی از دانشگاه‌ها انتخاب استاد راهنما جهت انجام پایان ‌نامه روند اداری دارد و دانشجو باید پیش از آغاز نوشتن انجام پایان‌نامه خود اقدام به طی کردن مراحل اداری در انتخاب استاد راهنما نماید. دلیل اصلی برای اینکه شما باید استاد راهنما را چند ماه پیش از انتخاب واحد پایان‌نامه برگزینید این امر می‌باشد  که شما در انتخاب موضوع پایان‌نامه بتوانید سریع‌تر عمل کنید .

پس از انتخاب استاد راهنما و تعیین موضوع کلی گام بعدی بررسی پیشینه موضوع و انتخاب موضوع اصلی جهت انجام پایان‌نامه می‌باشد. در این مرحله دانشجو باید به جست‌وجو در ادبیات پژوهش من‌جمله کتب، مقالات معتبر چاپ شده و همچنین آیین‌نامه‌ها و استانداردهای موجود درزمینهٔ موضوع پایان‌نامه بپردازد تا از نوآوری موضوع و همچنین امکان انجام آن اطمینان حاصل نماید.

پس از آنکه دانشجو موضوع اصلی خود را انتخاب کرد به منظور صحت نهایی از تکراری نبودن موضوع خود باید آن را در سامانه بررسی پیشینه پژوهش وب‌سایت ایرانداک ثبت نموده و منتظر اعلام نتیجه از طریق این سامانه باشد. در این مرحله موضوعات کارشده‌ی مشابه در داخل کشور ارائه می‌گردد که پس از آن با نظر استاد راهنما دانشجو می‌تواند به نهایی کردن موضوع خود بپردازد.

مراحل اصلی در انجام پایان‌نامه 

پس از انتخاب استاد راهنما و تعیین موضوع با کمک وی و اطمینان از کپی نبودن موضوع خود  دانشجو باید اقدام به انتخاب واحد پایان‌نامه اقدام نماید. پس از انتخاب واحد مراحل زیر در روند نوشتن پایان‌نامه طی می‌شود.

نگارش و تصویب پروپوزال 

اولین گام پس از انتخاب واحد نگارش پروپوزال می‌باشد. در این بخش دانشجو  طبق فرمت اعلامی از سوی دانشگاه خود و در فرم مخصوص پروپوزال دانشگاه خود اقدام به توضیح کامل در ارتباط با دلیل انتخاب موضوع خود هدف از انجام آن ضرورت و نوآوری و در نهایت پیشینه تحقیق می‌نماید. در ارتباط با نگارش پروپوزال در مقاله‌ای دیگر به‌طور مفصل بحث شده است.

نگارش فصل یک و دو 

در مورد نگارش فصل یک و دو پایان‌نامه در بخشی جداگانه به‌طور مفصل توضیحات لازم را داده ایم. ولی در کل می‌توان گفت فصل یک و دو، مقدمه و کلیات پایان‌نامه می‌باشد. دانشجو در فصل اول اقدام به ارائه مطالب پروپوزال با کمی توضیحات بیشتر می‌نماید. و در فصل دوم کلیات تحقیق ، روش‌های موجود در انجام آن و پیشینه تحقیق را ارائه می‌دهد.

انجام فصل سوم پایان ‌نامه 

فصل سوم را بخش متدولوژی تحقیق یا مواد و مصالح و روش تحقیق می‌نامند. در این فصل دانشجو به توضیح در ارتباط با روش مورد استفاده در انجام تحقیق خود سؤالات و فرضیه‌ها و همچنین مواد و مصالح مورد استفاده به منظور بررسی موضوع و گرفتن نتایج می‌پردازد.

نوشتن فصل 4 پایان‌نامه 

فصل چهار پایان‌نامه به نتایج تحقیق و بحث و بررسی بر روی آن اختصاص دارد. در این فصل نتایج به دست آمده از بررسی‌های انجام شده بر روی تحقیق ارائه می‌گردد. همچنین حین ارائه نتایج به بحث بر روی نتایج پرداخته می‌شود.

فصل 5

فصل پنج فصل نتیجه‌گیری می‌باشد. در این بخش دانشجویان نتایج گرفته شده از بررسی و انجام تحقیق را به‌طور کلی ارائه می‌دهند. در ارتباط با نحوه نگارش فصل پنج پایان‌نامه می‌توانید در مقاله‌ای باهمان عنوان مطالعه داشته باشید.

برای مشاوره انجام پایان نامه ارشد و مشاوره انجام پایان نامه دکتری با ما در تماس باشید

آسان مقاله و ایزی تز دو حامی بزرگ سایت ما می باشند

09199631325 و 09353132500